Het huis is begin 1800 gebouwd volgens de traditionele bouwwijze en beschikt over een zeer ruime woonkamer van 55m2. We hebben qua inrichting gekozen voor een stoer landelijke bij deze tijd passende stijl. Een mix van antiek en nieuw. Via Vide de Greniers  en Brocantes worden telkens weer nieuwe passende bijzondere elementen toegevoegd. Sfeer en een gevoel van evenwicht en rust is wat we graag in ons huis terug willen laten komen. In de kamer staan 2 heerlijke drie persoonsbanken en een authentieke robuuste en stoere eikenhouten salontafel. Aan de antieke eettafel van 3,2 meter kan je heerlijk een avond lang tafelen met acht personen. De stoelen zitten comfortabel.

In de schouw (cantou) staat een zwaar kaliber houtkachel (Jotul). Deze zorgt voor een aangename temperatuur op koele avonden.

De keuken (11m2) bevindt zich direct naast de kamer en is van alle gemakken voorzien, koel/vriescombinatie, 5-pits gasstel, riante oven, magnetron, koffiezetapparaat enz.

Ook hier hebben we gekozen voor een inrichting die past bij de tijd van nu. Eikenhout in combinatie met zwart en roestvrij staal.


In de bijkeuken bevindt zich een nieuw toilet met natuursteen en pierres apparantes. Via een eeuwenoude eikendeur  kom je in de badkamer. Ook deze is nieuw aangelegd met oog voor het oude. Naast een wastafel vindt je er een ruime inloopdouche met stortdouche en thermostaatkraan. Ook staan hier de wasmachine en de droogautomaat natuurlijk zo weggewerkt dat je ze niet ziet.

 


Op de bovenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers, (25, 25, en 7 m2) twee met een dubbel bed van 180 x 200 en een met een dubbelbed van 160 x 200. Wanneer je op de bovenverdieping bent kijk je je ogen uit. De volledige, eeuwenoude dakconstructie, hebben we terug in het zicht gebracht. Balken van eikenhout die met elkaar verbonden zijn met pen en gat. In de balken vind je nog de merktekens terug van de bouwers van toen. De sfeer licht ruim en fris.

 

 

Zwembad

 

Maison Baniars beschikt over een prachtig privé zwembad!

De afmetingen van het zwembad zijn 4.00 x 6.45 x 1.20

 

Vanuit het zwembad heb je een weids uitzicht over de glooiende omgeving en staat soms het elegante Franse "Salers" vee in het naast gelegen weiland.

 

Dat is pas echt genieten van je vakantie!